Verhuren aan het SVK

Algemeen

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan ons sociaal verhuurkantoor. Wij bieden je tal van andere voordelen:

 1. Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract. 

 1. Onderhoud van de woning

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. 

 1. Professionele partner

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …)

 1. Gunstige regeling in de personenbelasting    

Als een woning wordt onderverhuurd, betaalt de eigenaar belastingen op zijn werkelijke huurinkomsten. Verhuur je aan een SVK (dat op zijn beurt onderverhuurt), dan is dat niet het geval. Je geniet dezelfde fiscaal gunstige regeling alsof je rechtstreeks zou verhuren aan een particuliere huurder: je wordt belast op het kadastraal inkomen van de woning. 

 1. Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing                                                                                                      

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing – ook grondlasten genoemd. Voorwaarde is wel dat je ons SVK jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 

 1. Geen risico op leegstand(sheffing)

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.     

 1. Geen gerechtelijke procedures

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.

 1. Renovatiepremies en fiscaal voordeel

Wil je jouw woning verbouwen of renoveren om nadien aan ons te verhuren? Dan heb je misschien recht op de renovatiepremie en/of de Vlaamse Verbeterpremie en/of een sociale dakisolatiepremie.

Een eigenaar die een grondige renovatie uitvoert in het jaar dat hij de woning aan een SVK verhuurt en hiervoor minstens 11.520 euro investeert, kan gedurende 9 jaar 5% van dat bedrag (met een maximum van 1.150 euro) aftrekken van zijn belastingen. 

 1. Huurbegeleiding

Het SVK voorziet tevens de nodige huurbegeleiding aan de zittende huurders. Gesignaleerde of opgemerkte problemen worden onmiddelijk aangepakt zodoende alle problemen beperkt blijven.

 1. Onderhoudscontract

Het SVK voorziet tevens voor elk ingehuurd pand een onderhoudscontract met een externe firma. Zij staan in voor alle problemen met sanitair, centrale verwarming en elektriciteit, maar ook voor het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud van de technische installaties.

 1. Jaarlijkse indexering

Het SVK voorziet tevens de mogelijkheid om de huurprijs jaarlijks te indexeren. Dit dient wel te gebeuren op uitdrukkelijke vraag van de eigenaar.

Wij vragen:

 1. Een eerlijke huurprijs voor jouw woning.
 2. De woning voldoet aan de minimale kwaliteitsvereisten van Vlaamse Wooncode en de bijkomende kwaliteits- en comfortvereisten die ons SVK hanteert. Hiervoor is er een conformiteitsattest door de Stad Oostende (ten laste van de eigenaar) noodzakelijk.
 3. Je verhuurt minimaal 9 jaar aan ons verhuurkantoor. 
 4. Je woning ligt in ons werkingsgebied. De werkingsgebieden vind je op de website van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).
 5. Enkel éénmalige kost voor de opmaak van de plaatsbeschrijving (aandeel eigenaar +/- € 150)

Technische voorwaarden:

Het SVK huurt zowel woningen, appartementen als studio's in. De woningen die we inhuren moeten aan volgende zaken voldoen:

 • centrale verwarming (geen elektrische verwarming en geen analoge caloribelmeters!)
 • dubbele beglazing
 • aparte tellers voor water, gas en elektriciteit
 • dakisolatie
 • aansluiting voor wasmachine
 • keuken met koelkast, kookgelegenheid en dampkap
 • ongemeubeld

Richtprijzen huur

Wij hanteren volgende inhuurprijzen (excl. Water, gas, elektriciteit en gemeenschappelijke kosten)

 • studio: max. € 350/maand
 • appartement 1 slpk: max. € 400/maand
 • appartement 2 slpks: max. € 450/maand
 • appartement/woning 3 slpks: max. € 500/maand
 • appartement/woning 4 slpks: max. € 550/maand