Betaalbaar woonproject voor senioren

65-plussers met een laag inkomen hebben het niet gemakkelijk om een geschikte woning te vinden. Stad Oostende vindt het belangrijk dat er een kwalitatief en betaalbaar initiatief is voor hen. Het Sociaal Verhuurkantoor maakt dat concreet met twee nieuwbouwgebouwen in de Torhoutsesteenweg en de Kaaistraat.

 

 

Volledig uitgeruste woningtypes op maat voor senioren

 

De appartementsgebouwen bevatten verschillende woningtypes. Er zijn studio’s, maar ook appartementen met één kamer, zowel op de begane grond als de verdiepingen, te bereiken met een lift. De gebouwen zijn centraal gelegen, nabij winkels en openbaar vervoer. Hoewel midden in de stad, is er in beide gebouwen ook een gemeenschappelijke binnentuin.

Alle woongelegenheden voldoen aan de Vlaamse Wooncode. Ze beschikken over het nodige comfort voor senioren: een open en volwaardige keuken, een badkamer met open douche, een berging met de mogelijkheid om een wasmachine aan te sluiten, centrale verwarming en een parlofoon.

 

Laagdrempelige ondersteuning

 

Het SVK voorziet ook de nodige ondersteuning. Een persoonlijke huurbegeleider vormt het centraal aanspreekpunt bij problemen en kan indien nodig andere diensten betrekken. Daarnaast probeert het SVK financieel tegemoet te komen aan de beperkte inkomsten van senioren. De huurprijzen liggen daarom lager dan die op de private huurmarkt. Bovendien vraagt het Sociaal Verhuurkantoor voor elke huurder een huursubsidie aan bij Wonen Vlaanderen. Op die manier zakt de huurprijs na een bepaalde periode nog met een maximaal bedrag van 177,24 euro.

 

Praktisch

 

Het sociaal verhuurkantoor verhuurt woningen aan personen met een laag inkomen en een hoge woonnood. Woningen worden op basis van die criteria toegewezen. Mensen die denken in aanmerking te komen voor dit sociaal woonproject kunnen terecht bij het Stedelijk Woonloket, het Sociaal Huis of het SVK. Wie in aanmerking komt, zal uitgenodigd worden voor een bezoek ter plaatse.

 

Contacteer ons SVK